دستورالعمل برنامه پزشک خانواده نیازمند اصلاح است

دستورالعمل برنامه پزشک خانواده نیازمند اصلاح است

مدیرکل دفترخدمات عمومی سازمان بیمه سلامت، بر اصلاح دستورالعمل برنامه پزشک خانواده تاکید کرد و گفت: ۶ ماهه دوم سال فرصت مناسبی برای طراحی مدل، برنامه ریزی اجرایی، هماهنگی با مجلس و دولت است.

دوشنبه 11 شهریور 1398 ساعت 19:21

به گزارش هفته نامه پزشکی امروز به نقل از مهر 

 

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا میرزایی، افزود: نکته حائز اهمیت در اجرای برنامه پزشک خانواده شهری که این روزها در دستور کار وزارت بهداشت و سازمان‌های بیمه گر است، بحث مدل اجرایی و تامین اعتبارات لازم این برنامه است.

وی ادامه داد: اولین الزام اجرای برنامه پزشک خانواده شهری تاکید جدی تولیت نظام سلامت، اعتقاد قلبی و عزم راسخ معاونت‌های وزارت بهداشت است و دومین موضوع مساعدت شخص رئیس جمهور و تصویب آن در هیات دولت و اختصاص اعتبار است. اگر قرار باشد از سال آینده این برنامه در یک سوم کشور اجرا شود، قائدتا حداقل به ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

مدیرکل دفترخدمات عمومی سازمان بیمه سلامت گفت: برای اجرای پزشک خانواده نیاز به یک ساختار تشکیلاتی در مجموعه وزارت بهداشت است. ستاد اجرایی باید هر هفته فعال شود و کمیته‌های فنی بدین منظور تشکیل شود. سازمان‌های بیمه‌گر پایه نیز  باید با وزارت بهداشت همکاری داشته باشند و لازم است از تجربه دو استان اجرا کننده این برنامه استفاده شود. بی شک مجلس نیز باید حمایت لازم را از اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع داشته باشد.

وی اظهار کرد: با توجه به فراهم شدن زیرساخت‌های خدمات الکترونیک از جمله نظام ارجاع الکترونیک ، نسخه نویسی، رسیدگی به اسناد، استحقاق سنجی الکترونیک و تامین فضای فیزیکی و تجهیزات در کشور برای اجرای برنامه پزشک خانواده در سال ۹۹ مانعی وجود ندارد و می‌توان این اقدام را در چند استان دیگر آغاز کرد.

میرزایی گفت: با توجه به تجربه‌ اجرای مدل‌های مختلف برنامه پزشک خانواده در استان‌ها به نظر می‌رسد که بهترین مدل برای اجرای برنامه پزشک خانواده، مدل اصلاح شده استان فارس و مازندران است. با توجه به مشکلات اجرایی که این دو استان دارند لازم است که تمام موارد بررسی و در دستورالعمل جدید گنجانده شود. این دستورالعمل می تواند مکمل دستورالعمل ۰۲ باشد که در آن مقطع توسط هیات دولت مصوب شده بود.

مدیرکل دفترخدمات عمومی سازمان بیمه سلامت افزود: وزارت بهداشت باید از نظر کارشناسان فنی سایر حوزه ها از جمله سازمان بیمه سلامت، تامین‌اجتماعی و استان‌هایی که در آن نظام ارجاع اجرا می‌شود، استفاده کند تا برای اجرای این برنامه در سایر استان‌ها مدل کاربردی کامل و بی نقصی داشته باشیم.

کد خبر 4709253
حبیب احسنی پور
تعداد بازدید : 418

ثبت نظر

ارسال